Downtown Duintuin

Duintuin midden in het dorp!
Begin 2021 kreeg deze tuin in Ulft een heuse make-over; van onsamenhangend en oud naar een vakantiegevoel in eigen tuin.
 
Mijn bedrijf bestond nog maar net toen de gesprekken over deze tuin begonnen. De tuineigenaren hadden een duidelijke visie over hun stukje grond: de tuin zou het gevoel van de duinen, vakantie en warmte moeten brengen. Ten tijde van het ontwerpen werd er nog veel thuisgewerkt en ook daarbij zou deze tuin een positieve invloed moeten hebben. Wist je dat uitzicht op natuur en/of beplanting tot 15% meer productiviteit en tot 19% tijdsbesparing op kan leveren? Dit zocht de universiteit in Grongingen uit in 2014 in een samenwerking met o.a de universiteit van Queensland in Australië.
 
Naast de bijzondere wens voor het gevoel van de tuin was er ook een duidelijke wens voor de look van de tuin; een tuin met een natuuralistische look. Zo’n type tuin is een bijzonder concept, ik heb de tuin deze look gegeven door het volgende toe te passen;
– Grote ronde vormen die in elkaar overlopen door de hele tuin.
– Geen duidelijke afscheidingen voor het straatwerk, paden en border. Een plant in het pad of wat padvast in de border is daarin onderdeel van het ontwerp.
– Gebruik maken van 2e hands bestrating voor een doorleefde indruk.
– Een beplantingsplan met een willekeurig beplantingsverband. Zo lijkt het of de planten zijn komen ‘aanwaaien’.