Over mij

Mijn naam is Mart Raben en in 2018 ben ik begonnen als Rabenbeplanting.

Ik ben een 25 jarige Dutchy uit het verre oosten, een gebied dat ‘De Achterhoek’ heet. Ik werk sinds mijn 15e als hovenier en heb me de laatste tijd gespecialiseerd in beplanting en ontwerpen.

Ik ben geobsedeerd door abstracte lijnen in combinatie met wild uitziende beplanting. De tuinen die ik ontwerp zijn erg praktisch en voelen altijd erg groen aan. Ik gebruik graag organische lijnen en mijn favoriete vaste plant is de ‘Echinacea’.
Deze wereld verandert, het klimaat ook. De informatie over veel planten die ik leerde toen ik studeerde om tuinarchitect te worden, bleek niet te kloppen. Veel planten die in de volle zon horen te staan, overleven nauwelijks meer in de volle zon. De wereld warmt op en de zon wordt sterker.

Dit is het bewijs van de klimaatverandering en het verandert de manier waarop hoveniers, architecten en tuiniers naar de tuinbouw en de kennis over onze planten kijken. Dat verandert de manier waarop ik mijn werk doe.

Ik ben gestopt met de dingen die ik op school heb geleerd voor lief te nemen, ben begonnen met het lezen van actuele tijdschriften, spreek vaak met plantenkwekerijen en collega-landschapsarchitecten.

Dus als u op zoek bent naar iemand voor de aanleg van uw nieuwe tuin, een tuinontwerp of zelfs maar een klein plantenontwerp dat niet gebaseerd is op oude info en klimaat- en toekomstbestendig is. Aarzel niet en neem contact op!